Содржина


КОМУНИСТИЧКА ИНТИМА
Јасна Котеска

Темплум, Скопје, Скопје, 2008, 436 страници.
ISBN 978-9989-189-41-8
СОДРЖИНА


Бројки за споредба..........................................


I. Интимист.................................................

1. За емоциите што останаа во еден автобус..............
2. Интимист............................................
3. Жртвениот биланс на комунизмот и политичката анестезија.......
4. Поезијата помеѓу паланката и тајните служби............
5. Смеењето на Ленин......................................


II. Феноменологија на комунистичката интима.........

1. Параноја...................................
2. Интима.....................................
3. Чекалница....................................
4. Протеза......................................
5. Тело..........................................
6. Зошто е добро да си добар?...................

Деца за споредба.....................................


Литература..........................................
Белешки............................................

 

Post a Comment